Okategoriserade

vårfärger

7 April, 2018

Solen skiner och allt syns. Det gråa slasket, gruset, fjolårets löv och… en spirande krokus. Äntligen kommer det lite ljus och nästanvärme. Kämpa våren! vårmodet går i orange tror jag när jag promenerar genom stan men på bordet är vårmodet alltid grönt! Grönt i alla nyanser från sparrisbroccoligrönt till ljust kålrabbigrönt. Jag mixar majjo i så många nyanser av grönt att jag tappat räkningen. Gräslöksgrönt, krassegrönt och nu äntligen får man mixa ramslöksgrönt. Favorit i årlig repris. Förutom grönt är det ljuvligt med primörrosa och nyutsprunget lila som de fina tonerna i kronärtskockornas knutna knoppar. På påskbordet fick det bli gravad strömming i dillmajonnäs med gräslök, citronzest. Och ska det nu vara orange i år, så väljer jag en ljus ljus löjromston tack!

Du Kanske Också Skulle Gilla

Inga kommentarer ännu

Lämna en kommentar